Pengaruh Konsentrasi Crude Enzim Bacillus subtilis terhadap Kadar Gula dan Bioetanol Hasil Fermentasi Kulit Singkong Menggunakan Zymomonas mobilis

Arief Abdillah Nurusman, Trianik Widyaningrum, Rifda Khairun Nisa, Listiatie Budi Utami

Abstract


Bioethanol is an environmentally friendly and renewable alternative fuel. The use of alternative fuels is necessary because petroleum fuels make a major contribution to increasing greenhouse gas concentrations, especially CO2. Bioethanol can be obtained from materials containing carbohydrates such as cassava peel which has a high carbohydrate content, namely 4.55%. The aim of this research was to see the effect of the crude enzyme concentration of Bacillus subtilis on the results of sugar and bioethanol content of cassava peel fermentation with Zymomonas mobilis and to find out the crude enzyme concentration that had the greatest influence. This research is an experimental study with the independent variable, namely the concentration of crude cellulase enzyme B. subtilis with concentrations of 0%, 2.5%, 5%, 7.5%, 10%, 12.5%, 15%, and 17.5% , and the dependent variables are sugar content from hydrolysis and bioethanol content from the fermentation process. The data obtained were analyzed using the ANOVA test and Duncan's test. The results of research on the effect of crude Bacillus subtilis cellulase enzyme concentrations of 8 concentrations have an influence on the amount of sugar and bioethanol produced from fermentation of cassava peel with Zymomonas mobilis. Crude Bacillus subtilis cellulase enzyme with a concentration of 17.5% had the greatest influence on sugar and bioethanol levels with a sugar content of 0.37% and a bioethanol content of 1.67%.

Keywords


Bioethanol, Cassava Skin, Bacillus subtilis, Zymomonas mobilis.

Full Text:

Full Paper

References


Albert., Idiawati, N., & Rudiyansyah. (2015). Pembuatan Bioetanol Menggunakan Zymomonas mobilis dari Limbah Tongkol Jagung. Jurnal Kajian Komunikasi, 4(2), 72-75.

Azhari, H. (2020). Pengaruh Volume Inokulum Zymomonas mobilis terhadap Konsentrasi Bioetanol dari Pati Buah Lindur (Burguiera gymnorrhiza) yang Dihidrolisis Menggunakan Asam Klorida 25%. Repositori Institusi. Universitas Sumatera Utara.

Bagaskara, A., Wijaya, I. M. M., & Antara, N. S. (2020). Isolasi dan Karakterisasi Bakteri Penghasil Bioetanol dari Lingkungan Industri Arak di Desa Tri Eka Buana, Kecamatan Sidemen, Karangasem Bali. Jurnal Rekayasa dan Manajemen Agroindustri, 8(2), 290-300. https://doi.org/10.24843/JRMA.2020.v08.i02.p13

Bilyartinus, G., & Siswanto, A. (2021). The Effect of Bacillus subtilis on Bioethanol Production from Ambon Banana (Musa paradisiaca var. sapientum Linn) Peels by Using Fermentation Process. Journal of Vocational Studies on Applied Research, 3(2), 26-30. https://doi.org/10.14710/jvsar.v3i2.11081

Fadilah, U., Wijaya, I. M. M., & Antara, N. S. (2018). Studi Pengaruh pH Awal Media dan Lama Fermentasi pada Proses Produksi Etanol dari Hidrolisat Tepung Biji Nangka dengan Menggunakan Saccharomycess cerevisiae. Jurnal Rekayasa dan Manajemen Agroindustri, 6(2), 92-102. https://doi.org/10.24843/JRMA.2018.v06.i02.p01

Herawati, D. A., Kusumawardhani, E., & Puspawati, N. (2016). Pemanfaatan Limbah Ampas Pati Aren Menjadi Bioetanol Secara Enzimatis Metode Konvensional dan SFF (Simultaneous of Saccarification and Fermentation). In Simposium Nasional RAPI XV (pp. 37-45). Surakarta, Indonesia: Fakultas Teknik, Universitas Muhammadiyah Surakarta.

Hidayat, M. R. (2013). Teknologi Pretreatment Bahan Lignoselulosa. Biopropal Industri, 4(1), 33-48. https://doi.org/10.36974/jbi.v4i1.807

Indrianeu, T., & Singkawijaya. (2019). Potensi Pemanfaatan dan Pengelolaan Limbah Industri Rumah Tangga Tepung Tapioka di Tasikmalaya. In Prosiding Seminar Nasional Geografi Universitas Muhammadiyah Surakarta 2019 (pp. 117-126). Surakarta, Indonesia: Universitas Muhammadiyah Surakarta.

Malau, W., Made, M., & Arnata, I. W. (2022). Variasi pH pada Media Tumbuh dan Suhu Fermentasi dalam Memproduksi Etanol oleh Isolat Bu3.111E1. Jurnal Rekayasa dan Manajemen Agroindustri, 10(02), 202-210. https://doi.org/10.24843/JRMA.2022.v10.i02.p08

Nafiqoh, N., & Suryaningrum, L. H. (2020). Hidrolisis Ampas Tebu Menggunakan Enzim Selulase dari Bakteri Bacillus subtilis dalam Upaya Pemanfaatannya sebagai Bahan Pakan Ikan. In Prosiding Seminar Nasional Biologi di Era Pandemi Covid-19 (pp. 428-435). Gowa: Indonesia: Jurusan Biologi, Fakultas Sains dan Teknologi, Universitas Islam Negeri Alauddin Makassar.

Ni’maturohmah, E., & Yunianta. (2015). Hidrolisis Pati Sagu (Metroxylon sagu Rottb.) oleh Enzim B-amilase untuk Pembuatan Dekstrin. Jurnal Pangan dan Agroindustri, 3(1), 292-301.

Pratama, R. (2019). Efek Rumah Kaca terhadap Bumi. Buletin Utama Teknik, 14(2), 1410-4520.

Rahmadani, S., Muria, S. R., & Utami, S. P. (2017). Produksi Bioetanol dari Mahkota Nanas Menggunakan Bakteri Zymomonas mobilis dengan Variasi Konsentrasi Inokulum dan Penambahan Nutrisi. JOM FTEKNIK, 4(2), 1639-1642.

Safaria, S., Idiawati, N., & Zaharah, T. A. (2013). Efektivitas Campuran Enzim Selulase dari Aspergillus niger dan Trichoderma reesei dalam Menghidrolisis Sabut Kelapa. Jurnal Rekayasa, 2(1), 46-51.

Santi, S. N., & Widyaningrum, T. (2022). Produksi Bioetanol dari Limbah Batang Kelapa Sawit (Elaeis guineensis) Menggunakan Zymomonas mobilis dengan Perlakuan Crude Enzim Trichoderma reesei dan Aspergillus niger. Jurnal Biolokus, 5(1), 18-23. http://dx.doi.org/10.30821/biolokus.v5i1.1260

Sastri, I. G. A. A. D., Anggreni., Aam., & Putra, G. G. (2015). Optimasi Konsentrasi Substrat Kulit Singkong (Manihot esculenta Crantz.) dan Lama Fermentasi terhadap Aktivitas Filter Paperase dari Kapang Trichoderma viride FNCC 6013. Jurnal Rekayasa dan Manajamen Agroindustri, 3(1), 31-38.

Sudiyani, Y., Amriani, F., Simanungkalit, S. P., Muryanto., Dahnum, D., Abimanyu, H., Triwahyuni, E., Burhani, D., Aiman, S., Mansur, D., Laksmono, J. A., Waluyo, J., Sari, A. A., & Puteri, A. M. H. (2019). Perkembangan Bioetanol G2: Teknologi dan Perspektif. Jakarta: LIPI Press.

Wijaya, I. M. A. S., Arthawan, I. G. K. A., & Sari, A. N. (2012). Potensi Nira Kelapa sebagai Bahan Baku Bioetanol. Jurnal Bumi Lestari, 12(1), 85-92.

Widyaningrum, T., & Parahadi, M. (2020). Kadar Bioetanol Kulit Mangga (Mangifera indica) dengan Perlakuan Enzim Selulase dari Trichoderma reesei dan Aspergillus niger. Life Science, 9(2), 194-203. https://doi.org/10.15294/lifesci.v9i2.47162




DOI: https://doi.org/10.33394/bioscientist.v11i2.9491

Refbacks

  • There are currently no refbacks.


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License.

Creative Commons License
Bioscientist : Jurnal Ilmiah Biologi is licensed under a Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License

Editorial Address: Pemuda Street No. 59A, Catur Building Floor I, Mataram City, West Nusa Tenggara Province, Indonesia