Physicochemical and Organoleptic Properties of Mixed Mulberry (Morus alba) Jam at Different Temperatures and Aloe Vera (Aloe vera) Concentrations
Abstract
Keywords
Full Text:
PDFReferences
Ayustaningwarno, F. (2014). Teknologi Pangan: Teori Praktis dan Aplikasi. Yogyakarta: Graha Ilmu.
Gaffar, R., Lahming, L., & Rais, M. (2017). Pengaruh Konsentrasi Gula Terhadap Mutu Selai Kulit Jeruk Bali (Citrus maxima). Jurnal Pendidikan Teknologi Pertanian, 3, 117-125.
Handayani, D., Nugroho, A., & Santosa, H. (2020). Optimasi Suhu Pemanasan dalam Pembentukan Gel Polisakarida. Jurnal Aplikasi Teknologi Pangan, 9(3), 91-102.
Johnson, P., & Brown, A. (2020). Fundamental Food Testing Methods. Food Testing Methods, 5(2), 23-35.
Mahardani, O., M. & Yuanita, L. (2021). Efek Metode Pengolahan dan Penyimpanan Terhadap Kadar Senyawa Fenolik dan Aktivitas Antioksidan. UNESA Journal of Chemistry, 1 (10), hal. 65 - 78.
Nurjanah, S., Kartika, R., & Handayani, P. (2021). Karakteristik Gel Lidah Buaya dan Potensinya sebagai Bahan Pengental Alami. Jurnal Teknologi Pangan, 12(2), 78-89.
Paiman, P. (2015). Perancangan Percobaan untuk Pertanian. Yogyakarta: UPY Press.
Rahman, A., Susanto, H., & Wijaya, R. (2020). Pektin sebagai Bahan Pengental: Sumber dan Aplikasinya dalam Industri Pangan. Food Review Indonesia, 16(1), 45-52.
Safitri, M., Alfina, R., & Pratama, Y. (2019). Karakteristik Fisikokimia dan Organoleptik Selai Buah: Review. Jurnal Pangan dan Agroindustri, 7(3), 12-24.
Widyastuti, N., & Sugiyanto, D. (2018). Kandungan Antioksidan dan Karakteristik Fisikokimia Buah Murbei. Jurnal Penelitian Pascapanen Pertanian, 15(2), 108-115.
Zaddana, C., Almasyuri, Sara, N., Tiara, O. (2021) “Snack Bar Berbahan Dasar Ubi Ungu dan Kacang Merah sebagai Alternatif Selingan untuk PenderitaDiabetes Melitus”. DOI:1020473/amnt.v5i3 : 260-275
DOI: https://doi.org/10.33394/bioscientist.v12i2.14148
Refbacks
- There are currently no refbacks.

This work is licensed under a Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License.
Bioscientist : Jurnal Ilmiah Biologi is licensed under a Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License
Editorial Address: Pemuda Street No. 59A, Catur Building Floor I, Mataram City, West Nusa Tenggara Province, Indonesia